Vanaf welk moment schakel je eigenlijk een slachtofferadvocaat in?

Veel mensen vinden het lastig om gelijk een slachtofferadvocaat in te schakelen. Vaak denken ze: “Ben ik wel een slachtoffer”, “Ik heb alleen maar een vraag voor iemand anders die in een slachtofferpositie is” of “ik heb het geld niet voor een advocaat”. Ik begrijp dat mensen dat denken, maar precies om die reden vind ik het belangrijk om hier iets over te schrijven.

Slachtofferadvocaat inschakelen door een slachtoffer:

Ben jij een slachtoffer? Dan kan ik jou begeleiden in het hele proces. Van aangifte tot en met het vonnis. Heb je alleen een vraag of advies nodig? Ook dan kan je bij mij terecht. hiervoor is geen aangifte nodig. 

Slachtofferadvocaat inschakelen door een derde partij:

Ben jij een ouder, vriend, familielid, kennis of hulpverlener en heb jij een vraag over iemand die (misschien) een slachtoffer is? Dan kan je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen. 

Waar kan je nog meer een slachtofferadvocaat voor inschakelen?

Een slachtofferadvocaat kan je ook informeren over wat belangrijk is bij een aangifte en kan jou adviseren over het veiligstellen en aandragen van bewijzen. Dat geldt voor zowel bewijzen voor het rondkrijgen van een strafzaak als voor bewijzen ter onderbouwing van een vordering benadeelde partij (verzoek om schadevergoeding). Het bewijs is in de beginfase in een zaak namelijk essentieel (denk aan zedenzaken, huiselijk geweldzaken en online seksueel geweldzaken). 

Voor advies en vragen over aangifte, vorderen schadevergoeding, bescherming middels een contact- en gebiedsverbod, bijstaan ter zitting, uitoefen van het spreekrecht, het recht op informatie of een art. 12 Sv procedure, kun je ook bij een slachtofferadvocaat terecht. 

Je hebt als slachtoffer een aantal rechten. Deze zijn inmiddels meer uitgebreid. Het is mijn taak om jou te helpen met het maken van aanspraak op jouw rechten, dat kan in veel gevallen kosteloos. Ik ben er om jou te helpen!

Conclusie:

Kortom: Je kan een slachtofferadvocaat altijd inschakelen of om hulp vragen. Het eerste contact breng ik ook niet in rekening, ik kan je altijd te woord staan en als het nodig is kan ik jouw belangen behartigen. Ook wanneer je niet zeker weet of je wel een slachtoffer bent of als het gaat om iemand anders, voel je vrij om contact op te nemen met mij!

Recent Posts
Kan ik je helpen?

Heb je een vraag? Stuur mij een bericht en ik laat zo snel mogelijk iets horen!