Tarieven

Professionele betaalbare rechtshulp 

Ik vind openheid en duidelijkheid over de kosten erg belangrijk, daarom bereken ik geen kantoorkosten of andere toeslagen zoals andere kantoren wel vaak wel berekenen. Ik werk op basis van een uurtarief. Een eerste intakegesprek is gratis. Mijn uurtarief is afhankelijk van de aard en complexiteit van je zaak en soms ook van je persoonlijke omstandigheden. Het uurtarief is exclusief 21% btw. Het is ook mogelijk om in afwijking van het uurtarief een vaste prijsafspraak te maken. Mocht het tot een procedure komen, dan moet je mogelijk griffierechten aan de rechtbank betalen en maak je mogelijk kosten voor uittreksels.
Vermeulen Advocatuur beschikt niet over/is niet aangesloten bij een Stichting Derdengelden.

 

‘Pro deo’

Ik werk ook op basis van gefinancierde rechtsbijstand. De overheid vergoedt dan jouw advocaatkosten. Vaak betaal je alleen een eigen bijdrage. Of je hiervoor in aanmerking komt en hoe hoog jouw eigen bijdrage is, kun je vinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand. Je krijgt een korting als je eerst contact opneemt met het Juridisch Loket (0900-8020) en een doorverwijzing naar mij vraagt. 

 

Rechtsbijstandsverzekering

Heb je een rechtsbijstandsverzekering, dan kan het zijn dat deze jouw advocaatkosten vergoedt. Als je bij het eerste gesprek met mij de polisvoorwaarden meeneemt, kan ik hier direct duidelijkheid over geven. 

 

Vrije advocatenkeuze

Met een rechtsbijstandsverzekering kun je sinds november 2013 zelf een advocaat kiezen bij een gerechtelijke of administratieve procedure. Dat geldt ook als voor die procedure geen advocaat verplicht is. Het inschakelen moet wel gebeuren met toestemming en in opdracht van jouw rechtsbijstandsverzekeraar.

Rechtsbijstandsverzekeraars hebben vaak zelf juristen in dienst, of werken samen met een advocatenkantoor. Maar als je het makkelijker vindt om bijvoorbeeld een advocaat in jouw buurt in de hand te nemen, of je hebt meer vertrouwen in jouw eigen advocaat, dan mag de rechtsbijstandsverzekeraar niet jouw keuze niet weigeren. Toestemming vragen is dan ook een formaliteit. Wel is het zo dat sommige rechtsbijstandverzekeraars een grens stellen aan de vergoeding als je een andere advocaat wenst. Deze grens mag echter niet tot gevolg hebben dat jouw advocaat zijn werk niet goed kan doen.

 

Je wil procederen, maar jouw verzekeraar wil dat niet

In principe bepaalt de rechtsbijstandsverzekeraar wanneer een procedure gevoerd moet worden. Het kan dus voorkomen dat de verzekeraar geen heil ziet in een procedure, maar jij wel. Je kunt dan een beroep doen op de geschillenregeling die in de polisvoorwaarden van de rechtsbijstandsverzekeraar staat. Dat betekent in de praktijk dat je een second opinion kunt aanvragen bij een externe vrije advocaat.

 

Heb je vragen over de kosten, neem dan direct contact op en bel 06-188 78 288 of stuur mij een mailtje met jouw vraag. 

Ik doe er alles aan om jouw belangen zo goed mogelijk te behartigen. Mocht je toch niet tevreden zijn over mijn dienstverlening, bespreek dit dan eerst met mij zodat wij tot een oplossing kunnen komen. Mochten wij niet tot een oplossing komen, dan kun je gebruik maken van de interne klachtenregeling. Informatie hierover kun je opvragen bij ons kantoor.

Kan ik je helpen?

Heb je een vraag? Stuur mij een bericht en ik laat zo snel mogelijk iets horen!